2016. november 1., kedd

Furcsa emberek a városból


A korban erős negyvenes nő a legváratlanabb időpontokban, a leglehetetlenebb napszakokban eszmél élete zátonyra futottságára, s ilyenkor artikulálatlanul üvölt, házakkal arrébb is hallani. A hajnal a legrosszabb, akkor egész mondatokat tisztán érteni. Nem tudni, hogy ez csak egy hosszú monológ, vagy a telefonba üvölti a vádakat, de az alapsztorit az évek alatt mindenki összerakta. 
Semmi különös. 
Az ügyvéd évek (évtizedek?) óta hitegette, hogy el fog válni. S láss csodát, hiába minden szerelmes pásztoróra összes vad ígérete: nem tette meg. Sőt. Tartja a két vasat a tűzbe. Az a szemét.
Most is, elvitte azt a kurvát nyaralni. (A kurva 30 éve feleség már, emberünk sem mai gyerek.)
A nő nyilvánvalóan mindent feltett egy lapra. De, úgy hallani, elbukta.

És ordít a nő, és rezegnek a falak, és amikor felkel a nap, és elindul az élet, és mindent megtöltenek a hétköznapi zajok, wc-öblítés, rádió és vízforraló, akkor fellélegeznek a házak, de az az idő végül soha nem jön el, hogy bárki is megkérdezze, tud-e, lehet-e valamit segíteni. És telnek a napok, és az üvöltések hektikusan ugyan, de ismétlődnek, erősödnek vagy tematikájában aprót módosulnak (hogy lehet valaki ekkora geci, hooooogy) és nem lesz megoldás. Emberünk nem válik, a szerető tébolyodik. Dolgozni tipp-topp jár, aki nem a környékén él, talán meg sem mondaná, hogy nagy a bánata.
De a város kicsi, könnyen és gyorsan jár a hír. Az idő is telik. 

A bizonytalanság öl, a várakozás őrjít. 

A kép forrása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése